Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

"Αποτυπώματα" της Ευγενίας Κορτσάρη

Με ιδιαίτερη αγάπη παρουσίασε το βιβλίο με τα ποιήματά της- Εκδόσεων Ζω- με τίτλο "Αποτυπώματα" η γλυκιά και αγαπημένη μας ποιήτρια Ευγενία Κορτσάρη την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο ΕΚΑΒΗ στην Κατερίνη. Λούστηκε με Φως η φθινοπωρινή νύχτα, φως που αντανακλούσαν τα γεμάτα αγάπη και ψυχή ποιήματα της Ευγενίας, απολαμβάνοντας όλοι εμείς οι καλεσμένοι, την απαγγελία των ποιημάτων από φίλους συγγραφείς. Ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας - δημοσιογράφος Ευγένιος Παπαδόπουλος και μία φίλη της που ήρθε από την Αθήνα για να είναι δίπλα της στην πρώτη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της αγαπημένης φιλενάδας της, όπως δήλωσε.  Ποιήματα επίσης διάβασαν ο συγγραφέας Γρηγόρης Τριγλίδης, η Σάσα Χριστοπούλου και φυσικά η ίδια η ποιήτρια.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλεσμένος σεβαστός Πατέρας Στέφανος, του Ι.Ν.  του Αγίου Θεράποντος, πήρε τον λόγο και μίλησε για την αξία του βιβλίου και με υπέροχα μικρά παραδείγματα, έκλεψε την προσοχή όλων, αφού τα λόγια του άναψαν την σπίθα της ελπίδας στο κοινό. 
Το βιβλίο έχει ιδιαίτερη αξία γιατί εκτός από τα ποιήματα-υπογραφή καρδιάς από την ποιήτρια, συνοδεύονται και με φωτογραφίες οι οποίες έχουν ένα πάντρεμα πετυχημένο με το κάθε ένα θέμα ξεχωριστά..που φωτογράφισε η ίδια η Ευγενία. Το δε χαρτί του βιβλίου είναι εξαιρετικής ποιότητας.
 
Αξίζει να το αγκαλιάσουμε, που με την ψυχή, την αγάπη και το μεράκι της ετοίμασε για εμάς η Ευγενίας Κορτσάρη και μας το παρουσίασε με πολύ συγκίνηση.
 
Το βέβαιο είναι πως με την απόκτησή του, εισπράττουμε την θετική ενέργεια της Ευγενίας.
  Και συμβάλλουμε στους κοινωνικούς σκοπούς που η ίδια υποστηρίζει (ΒΕΝΙΑΜΙΝ, Κοιν. Δομές Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους κλπ)
Η βραδιά έγινε ακόμη μελωδική με την παρουσία των υπέροχων μουσικών παιδιών, του Δημήτρη Παρθενίδη τραγούδι και κιθάρα και της Λένας Καραγιαννίδου ακορντεόν, που πλαισίωσαν την εκδήλωση με τραγούδια της καρδιάς και έντυσαν την ατμόσφαιρα με ηχόχρωμα!!!
Την παρουσίαση της αγαπημένης Ευγενίας Κορτσάρη τίμησαν πολλοί φίλοι του βιβλίου, φίλοι και συγγενικά της πρόσωπα, καθώς επίσης και συγγραφείς, ποιητές της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, πρόσωπα γελαστά, αγαπημένα και φιλικά.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10209645372523225&type=3
Ρεπορτάζ: Μαρία Βαλσαμίδου.