Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Περιπέτειες στο Μουσείο-η διάσωση του ζωγράφου-της Ζωής Καραγεωργίου

 



Ο πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας κ. Άγγελος Αγγελίδης  διαβάζοντας το νέο παιδικό βιβλίο του μέλους μας κ. Ζωής Καραγεωργίου δήλωσε ότι ένιωσε σα να συμμετείχε συνυπεύθυνα στη διάσωση του μεγάλου ζωγράφου….

Το ενδιαφέρον και οι εντάσεις αυξομειώνονται σε όλη την έκταση του βιβλίου ενώ η γλώσσα στρωτή και κατανοητή, η συγγραφέας δεν αποφεύγει την εκπαιδευτική της ιδιότητα διδάσκοντας χρήσιμο λεξιλόγιο στους νεαρούς αναγνώστες, μυώντας τους στην Ιστορία, παρακινώντας τους να προβληματιστούν και προτείνοντάς τους νέες εμπειρίες.   Ευαισθησία, λυρισμός και διάχυτη φαντασία που ξεσηκώνει και το πιο ήρεμο πνεύμα, επιμελώς κρυμμένα μέσα σε λογοτεχνική ποιητική ικανότητα. Χάρη μυστηριακή, συνδυασμένη με βάθος νοημάτων βασισμένη στη λεπτομέρεια. Αιωρούμενα μηνύματα που σαν τις πεταλούδες περιμένουν τη δική τους απόχη.

Αν υπήρχαν μερικές ακόμη σελίδες, πέρα από τις πενήντα του βιβλίου, ίσως το συνολικό έργο να ήταν πιο ανάλαφρο, πιο ξεκούραστο,  πιο ταιριαστό και πιο κατάλληλο για μεγαλύτερο φάσμα παιδικών ηλικιών.

Παρακίνησε στο τέλος τη συγγραφέα για μια επανέκδοση και η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

Το λινκ για το βιβλίο στη σελίδα του εκδοτικού είναι http://www.ekdoseis-molybi.gr/product.php?id_product=67


Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ζωή Καραγεωργίου

Υποψήφια Διδάκτωρ της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών (Ε.Α.Π.) με τίτλο έρευνας «Multimedia, Theater, Creative Writing: Combining tools in Education».

Φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο ΠΜΣ «Ευφυή Συστήματα Πληροφορικής».

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός Πληροφορικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δραστηριοποιείται ενεργά σε θέματα τεχνολογίας-πληροφορικής, δημιουργικής γραφής και θεάτρου στην τυπική και μη εκπαίδευση. Συμμετέχει ως αξιολογήτρια και με δημοσιεύσεις σε διεθνή και πανελλαδικά συνέδρια.

 Έχει εκδώσει έντυπα παιδικά βιβλία (για το 2021 άλλα 2 υπό έκδοση) και ψηφιακά προσωποποιημένα με την αξιοποίηση πολυμεσικών εργαλείων (comics, animation κ.ά.).Έργα της (διήγημα, μικροδιήγημα, ποίηση και παραμύθι) περιλαμβάνονται σε ελληνικά περιοδικά και συλλογικές εκδόσεις.

Έχει διακριθεί με βραβεία (1η θέση) για παραμύθια της και (3η θέση) θεατρικό σενάριο και έχει αποσπάσει επαίνους και τιμητικές διακρίσεις σε διάφορες κατηγορίες. Βραβεύτηκε και διακρίθηκε για «Βέλτιστο ψηφιακό διδακτικό σενάριο» από το ΥΠΕΘ και σε θέματα εκπαιδευτικής καινοτομίας από την ΕΕΠΕΚ.

Έχει γράψει και παρουσιάζει εκπαιδευτική παράσταση με 3D κινούμενο σχέδιο (δικό της) σε σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες και θεατρικές σκηνές.

Συνεργάζεται με παιδική ραδιοφωνική εκπομπή και διαδικτυακή μικροεκπομπή για παιδιά. Yλοποιεί προγράμματα δημιουργικής γραφής και πληροφορικής στην τυπική και μη εκπαίδευση. Συμμετέχει ως ηθοποιός ή εμψυχώτρια σε θεατρικές ομάδες (ενηλίκων και παιδιών) και αποτελεί μέλος της δημοτικής χορωδίας.

Τέλος εξειδικεύεται στα Εκπαιδευτικά Δωμάτια Διαφυγής με STEAM Εργαλεία.

Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας.


Ζωή Καραγεωργίου

Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας

Ειδικότητα ΠΕ 86 - Πληροφορικής

Υποψήφια Διδάκτωρ της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΕΑΠ

Τηλ: 6986710299

mail: zoikara@hotmail.com