Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Επίσκεψη στον κο Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πιερίας


Εκπροσωπώντας την Ένωση Συγγραφέων Πιερίας και την ομάδα ποιητών από τη Β. Ελλάδα «Η ποίηση ταξιδεύει» είχα την τιμή να επισκεφθώ  το πρωινό της Μ. Δευτέρας τον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πιερίας Δρ. Γεώργιο Μακρή στο γραφείο του, δωρίζοντας την ειδική συλλεκτική έκδοσή μας προς τιμήν των Ηρώων του 1821 με τον τίτλο «Η ποίηση ταξιδεύει …. στο 1821» για τις σχολικές βιβλιοθήκες των λυκείων του Νομού μας.  

Το συλλογικό αυτό έργο   που κυκλοφόρησε επετειακά το 2021, σε επιμέλεια έκδοσης Ελένης Σάμπου και Μαρίας Ποπκιώση,  αποτελείται  από ηρωική ποίηση των μελών ποιητών και έργα εικαστικών καλλιτεχνών, επίσης μελών της ομάδας, εμπνευσμένα από την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.   

Ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να εκτιμηθεί και καλή ανάγνωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.  Δωρίζεται επίσης σε δημοτικές βιβλιοθήκες καθώς και σε βιβλιοθήκες πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής,  για τους αναγνώστες τους, όπως αποφασίστηκε από κοινού από τα μέλη που προέρχονται από τους Νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας αντίστοιχα.

                                                Για το Δ.Σ.

                                                Ευγενία Κορτσάρη-αντιπρόεδρος ΕΝΩΣΥΠ