Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Για τις ιστορίες της Γεωργίας Χαϊδεμενοπούλου




Το απόγευμα της Παρασκευής 1/11/2019 πραγματοποιήθηκε  βιβλιοπαρουσίαση
στο «άλλο καφενείο» της οδού Αθηνών 12 στην Κατερίνη κατά την οποία παρουσιάστηκε η σειρά ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, εκδόσεων ΟΣΤΡΙΑ, της συγγραφέα και μεταφράστριας Γεωργίας Χαϊδεμενοπούλου.

Η σειρά, αποτελούμενη από πέντε (5) εικονογραφημένα έγχρωμα βιβλιαράκια με θέματα από τη μυθολογία (Ασκληπιός, Έρως και Ψυχή, Αχιλλέας και Αμαζόνα, Σελήνη και Πάνας και τέλος Ωρίωνας), είναι ιδιαίτερα καλαίσθητη και προσεγμένη στη λεπτομέρεια, με τις ιστορίες των ηρώων δοσμένες σε στιχάκια, με την εικονογράφηση του ταλαντούχου Νίκου Ραφαηλίδη και τις ενδιαφέρουσες ασκήσεις στο τέλος κάθε τεύχους από τη δασκάλα Ελένη Χαϊδεμενοπούλου- για την κατανόηση της ιστορίας από τους μικρούς αναγνώστες.

Στην εκδήλωση που οργανώθηκε, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και φίλοι με τα παιδιά τους.  Για τη συγγραφέα και το έργο της μίλησαν η Ευαγγελία Κοφινά και η Γιώτα Τσερτεκίδου από την Ένωση Συγγραφέων  ενώ αποσπάσματα ανέγνωσε η Παναγιώτα Ευαγγελοπούλου (νηπιαγωγός, ηθοποιός).      

Ενδιαφέρουσα ήταν η παρέμβαση του καθηγητού, συγγραφέα, μεταφραστή Θανάση Μπίντα (με έδρα στη νεοελληνική λογοτεχνία του Παν/μίου Νις Σερβίας), που αναφέρθηκε στο μύθο από τον οποίο ξεπήδησε η φιλοσοφία και ο οποίος έχει καταγωγή από την περιοχή μας-τον Όλυμπο.

Στο τέλος η συγγραφέας ευχαρίστησε συγκινημένη όλους και υποσχέθηκε να συνεχίσει τη σειρά της για την παιδική ελληνική μυθολογία και με άλλους ήρωες.

                                    Για την  Ένωση Συγγραφέων Πιερίας
                                    Η Γ. Γραμματέας Ευγενία Κορτσάρη-ποιήτρια