Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Στη Βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ για την παγκόσμια ημέρα βιβλίου

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας βιβλίου καλέσαμε την Πέμπτη 27 Μαϊου 2017) στη Δανειστική Βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ στη Γανόχωρα Κατερίνης την πετυχημένη συγγραφέα,  συμπολίτισσά μας και μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας κυρία Γεωργία Κακαλοπούλου η οποία με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Η αγαπητή Γεωργία συνομίλησε με τα παιδιά μας της Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού καθώς και της Β΄Γυμνασίου, δέχθηκε ερωτήσεις, γελάσαμε με αστεία και μείναμε όλοι ευχαριστημένοι.

Σ΄ευχαριστώ από καρδιάς Γεωργία μου και να σε χαιρόμαστε!

Ευγενία Κορτσάρη

Εθελόντρια-Υπεύθυνη δανειστικής βιβλιοθήκης Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ

Γ. Γραμματέας Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας






Η Σωτηρία Κυρμανίδου στην Κατερίνη






Υποδεχθήκαμε με χαρά τη Σερραία  Κοινωνική Λειτουργό κα Σωτηρία Κυρμανίδου, ποιήτρια, συγγραφέα παραμυθιών και ραδιοφωνική παραγωγό στο ραδιοσταθμό της Εκκλησίας στο Σιδηρόκαστρο.  Η δημιουργός μας τίμησε με την παρουσία της και ξεδίπλωσε το ποικίλο έργο της  την περασμένη Κυριακή 28 Μαϊου 2019 το απόγευμα στο θεατρικό εργαστήρι ΑΥΛΑΙΑ του σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ, στην Κατερίνη.
Σε ένα εκλεκτό ακροατήριο, Η Ευγενία Κορτσάρη σύστησε τη δημιουργό διαβάζοντας το βιογραφικό της.  Η  Χρύσα Λουλοπούλου αναφέρθηκε διεξοδικά στην ποίηση της καλεσμένης μας, διαπιστώνοντας ότι δεν της λείπει ποτέ η έμπνευση και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα παραμύθια της, εκπαιδευτικά και πρωτότυπα.  Η συγγραφέας συνέχισε μιλώντας για τα βιβλία της, στα ερεθίσματα που κάθε φορά λαμβάνει  και μίλησε για τις επισκέψεις της στα σχολεία.
Η Σωτηρία Κυρμανίδου, ανήσυχο πνεύμα  και  βραβευμένη δημιουργός παιδικών παραμυθιών και ποιημάτων με πανελλήνιες διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο,  επισκέφθηκε την αγαπημένη της Κατερίνη, όπως η ίδια λέει, αφού  έζησε τα παιδικά της χρόνια στον τόπο μας, έχει συγγενείς και υποσχέθηκε να ξαναέρθει.
Εκ μέρους της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας
Ευγενία Κορτσάρη-Γ. Γραμματέας