Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Η ποίηση ταξιδεύει ..... στη Χαλκίδα

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ποιητική συνάντηση στην πόλη της Χαλκίδας το Σάββατο 30/11/2019 με τη συμμετοχή 36 ποιητών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και από την Κύπρο. Μετά από διαδικτυακή πρόσκληση της Βορειοευβειώτισσας συγγραφέως Κικής Κων/νου προς τη συγγραφέα Μαρία Ποπκιώση από τα Γιαννιτσά και τα μέλη της ομάδας  "Η Ποίηση στις Ράγες .... Η ποίηση ταξιδεύει", ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός δημιουργών τόσο από τη Β. Ελλάδα αλλά και Στερεά, Αττική, Εύβοια και Κύπρο. Οι ποιητές κατέφθασαν οδικώς στη Χαλκίδα, με λεωφορείο και Ι.Χ., παρέμειναν το Σ/Κ 30/11-1/12, διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της περιοχής και γνώρισαν τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Επίσης, δώρισαν βιβλία τους στις τρεις δανειστικές βιβλιοθήκες (του Δήμου, του συλλόγου ΑΛΩΝΑΚΙ και του συλλόγου φίλων Γιάννη Σκαρίμπα.
Η αξιόλογη εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΟΑΠΠΕΧ, στο  παλιό Δημαρχείο Χαλκίδας, της οδού Αβάντων 50 και κατακλύστηκε από ποίηση, μουσική και φως!
Είχε προηγηθεί ξενάγηση στην πόλη από τους υπευθύνους των συλλόγων "ΑΛΩΝΑΚΙ" και "Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα", με την ευθύνη του Κων/νου Μπαϊρακτάρη και επίσκεψη των ποιητών στο σπίτι-μουσείο του Χαλκιδέου συγγραφέα.
Την Πιερία εκπροσωπούσαν τα μέλη της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας: Ευγενία Κορτσάρη, Ευαγγελία Κοφινά και Γρηγόρης Τριγλίδης.
                                               Ευγενία Κορτσάρη-γ. γραμματέας
                                               ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


https://www.youtube.com/watch?feature=share&v=fvzR1FtZbWg&fbclid=IwAR1khYjjYJvnxUwLeow8eFZbzWRdJIAYH2FVJOFhAYkpkiv394280sZ6w0E&app=desktop