Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Λήξη του 9ου ηλεκτρονικού διαγωνισμού διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και βράβευση των νικητών



Το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαΐου  2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των διακριθέντων διηγημάτων όλων των κατηγοριών του 9ου  ηλεκτρονικού διαγωνισμού διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας στη φιλόξενη και ευωδιαστή  αυλή του Καπνικού Σταθμού, στο υπαίθριο θεατράκι,  καθώς  λειτουργούσε η 5η Ανθοκομική Έκθεση Κατερίνης.

Τις βραβεύσεις πραγματοποίησαν  τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού παρουσιάζοντας στην αρχή το κάθε διήγημα.  Σε φιλικό κλίμα έγιναν οι γνωριμίες  με τους νικητές και τις οικογένειές τους που ήρθαν από τους γύρω νομούς και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Καπνικού Σταθμού  μένοντας ενθουσιασμένοι από τις δράσεις που γίνονται.

Την εκδήλωσή μας τίμησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων κ. Άγγελος Αγγελίδης.

Τα βραβεία όσων δεν κατάφεραν να έρθουν από μακριά    θα ταχυδρομηθούν.  Οι φετινές  συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη χρονιά με 169 συγγραφείς όλων των ηλικιών να μας εμπιστεύονται τα διηγήματά τους, από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ευχαριστούμε όσους πήραν μέρος στο διαγωνισμό και θα  μπορούν να κατεβάσουν τη βεβαίωση συμμετοχής τους  από τη σελίδα www.otoposmou.gr 

Ο νικητήριος τόμος διατίθεται προς 8 Ε  και υπάρχει η δυνατότητα για όποιους ενδιαφέρονται ,να  κατεβάσουν  δωρεάν τα  βραβευθέντα  διηγήματα  των προηγούμενων χρόνων καθώς και το δοκίμιο  του καθ. Carl-Heinz Roth με τίτλο «Ρεβιζιονιστικοί μύθοι»  σε μετάφραση της δικής μας Σίσσυς Ζερβουδάκη.

Με τη λήξη του 9ου, βάζουμε πλώρη για τον 10ο ηλεκτρονικό διαγωνισμό,  που θα είναι επετειακός και  οι διοργανωτές υπόσχονται πολλές κι ευχάριστες εκπλήξεις!


                            Για την Ομάδα

                             Ευγενία Κορτσάρη