Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Η Βασιλόπιτα της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεστίαση της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας με κοπή της βασιλόπιτας, το βράδυ του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου 2020 στην ταβέρνα ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ της Κατερίνης.
Σε θερμό κλίμα ανταποκρίθηκαν πολλά από τα μέλη με τις οικογένειές τους και φίλους εικαστικούς ανταλλάσσοντας εγκάρδιες ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά.
Μετά το χαιρετισμό του ο πρόεδρος κ Αγγελίδης ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. που φρόντισαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και αφού σταύρωσε,  έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα ενώ οι κυρίες Βιβή Κοντοπούλου και Ευαγγελία Κοφινά μοίρασαν σε όλους ατομικά βασιλοπιτάκια. Τυχερός στο φλουρί ήταν ο Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος τον οποίο χειροκρότησαν όλοι με ευχές για καλή πρόοδο στις σπουδές του.
Ο κ. Κατανάς προσήλθε εκ μέρους του κ. Δημάρχου Κατερίνης -μαζί με τον κ. Παν. Τριανταφυλλίδη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης- και απηύθυνε χαιρετισμό  με θερμές ευχές για καλή χρονιά, να συνεχίσουν οι συγγραφείς να γράφουν και τόνισε ότι ο Δήμος είναι και θα είναι στο πλευρό των ανθρώπων που παράγουν πολιτισμό στον τόπο.
Στη συνέχεια έγινε η βράβευση του παλιού μέλους της Ένωσης κ. Αναστασίου Τερζή από το Αιγίνιο, για το πολυσχιδές συγγραφικό του έργο, ο οποίος δώρισε  το 16ο και 17ο έργο του ("100 χρόνια σιδηροδρόμων" και "Η απαλλοτρίωση της Μακεδονίας μας") στη Βιβλιοθήκη της Ένωσης.
Ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα από εμπόρους του τόπου μας που τους ευχαριστούμε πολύ και το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τραγούδια από τους μουσικούς του καταστήματος.



                                          Για το Δ.Σ.
                                          Ευγενία Κορτσάρη
                                          Γ. Γραμματέας ΕΝΩ.ΣΥ.Π.