Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Η Ποίηση στις Ράγες 2018 για την Ειρήνη των Λαών



Πραγματοποιήθηκε το πρωινό του Σαββάτου 9 Ιουνίου 2018 η πανελλήνια δράση "Ποίηση στις Ράγες" με τελικό προορισμό την αποβάθρα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσ/νίκης.
Η δράση διοργανώνεται για 2η χρονιά με πρωτοβουλία της Μαρίας Ποπκιώση, συγγραφέα από στη Θεσ/νίκη, που κάλεσε διαδικτυακά τους ομότεχνους  ποιητές από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Με τον καλό καιρό να συνηγορεί,  ταξιδέψαμε με το τρένο ποιητές από την Πιερία, Πέλλα, Ημαθία, Κιλκίς και Καβάλα, με προορισμό την αποβάθρα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσ/νίκης που ήταν και ο τόπος συνάντησης και με θέμα  «Για την ειρήνη των λαών».
Ξεκινήσαμε από την Κατερίνη με την αμαξοστοιχία Intercity 50 και απαγγείλαμε τα ποιήματά μας για την ειρήνη, στους συνεπιβάτες, κατά τη διαδρομή, ανταμώσαμε στη Θεσ/νίκη με τους ομότεχνους σαν μια μεγάλη αγκαλιά και κατευθυνθήκαμε στο τέλος της αποβάθρας, όπου σταθμεύουν τα βαγόνια.  Απαγγείλαμε τα ποιήματά μας και ανταλλάξαμε απόψεις ελπίζοντας να βάλουμε ένα λιθαράκι  για την ειρήνη των λαών, με αισιοδοξία!

Χαρήκαμε που συναντήσαμε γνώριμα πρόσωπα αλλά γνωρίσαμε και νέους άξιους ποιητές με πολύ βάθος.  Εκπροσωπώντας την Ένωση Συγγραφέων Πιερίας, πήραμε μέρος οι εξής:
Ελένη Ζαραμητροπούλου,  Ευγενία Κορτσάρη, Ευαγγελία Κοφινά και το νέο μέλος Χριστίνα Γεωργιάδου.  Συνεχίσαμε για δροσιά στο καφέ ΞΑΡΧΑΚΟΣ,  κάνοντας νέες γνωριμίες και δωρίσαμε βιβλία μας για το σύλλογο «Το Ράφι της Αγάπης» που συγκεντρώνει βιβλία συγγραφέων από Ελλάδα και Κύπρο, ιδρύοντας  βιβλιοθήκες σε νοσοκομεία και ξενώνες  χρόνιων πασχόντων .

Όσοι  συνέχισαν το απόγευμα, πήραν μέρος σε κοινή εκδήλωση του συλλόγου «Το Ράφι της Αγάπης» και  της Ένωσης Τεχνών που φιλοξενήθηκε στο νέο Δημαρχείο Θεσ/νίκης, όπου συμμετείχαν και μουσικοί αλλά και εικαστικοί καλλιτέχνες Έλληνες και ξένοι.

Ευγενία Κορτσάρη
Γ. Γραμματέας Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας




         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου