Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

"Τι τρέχει στο βυθό;" της Έλενας Χρηστίδου




Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2020 μία δροσερή και πρωτότυπη βιβλιοπαρουσίαση, ελέω κορωνοϊού, έξω από «το άλλο καφενείο», για μικρούς και μεγάλους!
Πρόκειται για ένα ευχάριστο εικονογραφημένο παραμύθι με τίτλο «Τι τρέχει  στο βυθό;» από τις Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ και αποτελεί το  νέο πνευματικό παιδί  της φιλολόγου  Έλενας Χρηστίδου. Κυκλοφορεί ταυτόχρονα και η αγγλόφωνη έκδοση, έργο επίσης της ίδιας, για παιδιά που μαθαίνουν αγγλικά και μπορούν να απασχοληθούν ευχάριστα τις ώρες του καλοκαιριού.
Το θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο αφορά την οικολογία και τη διάσωση των θαλασσών μας από την αλόγιστη ρήψη επιβλαβών συσκευασιών για τη ζωή μικρών και μεγάλων ψαριών.
Η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Χρύσα Λουλοπούλου προσέγγισε με τον δικό της τρόπο το θέμα έλκοντας το ενδιαφέρον των παιδιών και παρακινώντας τα  σε παιχνίδι.
Η Σοφία Καρασανλή, εκπαιδευτικός, προϊσταμέμη του 8ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης  μίλησε για την καταλληλότητα του βιβλίου σε νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας ενώ  παρευρέθηκαν φίλες και φίλοι , νεαρές μητέρες με τα παιδιά τους, εκπαιδευτικοί και άνθρωποι του βιβλίου.
Ας είναι καλοτάξιδο!
Ευγενία Κορτσάρη  
                                    Γ. Γραμματέας Ένωσης Συγγραφέων  Πιερίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου