Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Τίτλοι τέλους για την καθημερινή στήλη «ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ»

 

 

Έφυγε από τη ζωή το πρωινό του Σαββάτου 29/5/2021 ο αρθρογράφος της ιδιαίτερης στήλης της τοπικής μας εφημερίδας ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ, συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός και εργολάβος δημοσίων έργων , συγγραφέας και μεταφραστής, ο γνωστός συμπολίτης  μας  Κώστας Δαλακιουρίδης.  Ο ίδιος δήλωνε απλά  ότι ήταν ένας μπετατζής.

Ξεχωριστή προσωπικότητα, έζησε διακριτικά ανάμεσά μας και ό,τι ήθελε να πει, το έλεγε μέσα από τα εύστοχα κείμενά του. Συγγραφέας δέκα και πλέον βιβλίων, μελετητής του Επίκουρου και των Στωικών, αγάπησε τον άνθρωπο σε όλες του τις δραστηριότητες, συντρόφευε τα καθημερινά μας πρωινά με τη πετυχημένη στήλη του στην εφημερίδα της πόλης μας καυτηριάζοντας τα κακώς κείμενα και σχολιάζοντας την επικαιρότητα, με έμπνευση από τους μύθους του Αισώπου και την αρχαία ελληνική γραμματεία. Πολύτιμος συνεργάτης των εκδόσεων «Μάτι».

Πέρασε από όλες τις δοκιμασίες που μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος πάνω στη γη, με υπομονή, αγόγγυστα και με αξιοπρέπεια αντιμετώπιζε τα κινητικά του προβλήματα, λιγομίλητος, ευγενικός με όλους, φίλος στον φίλο, πιστός ακροατής, λάτρης του βιβλίου και υποστηριχτής δανειστικών βιβλιοθηκών, πετυχημένος επαγγελματικά, άξιος οικογενειάρχης,  απόμακρος φιλόσοφος.

Η σύντομη και με ραγδαία εξέλιξη ασθένειά του δεν επέτρεψε στους αγαπημένους φίλους και συγγενείς να του ανταποδώσουν τα πιστά και ειλικρινή αισθήματα αγάπης  και την απαραίτητη παρηγοριά.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Λάζαρο την Κυριακή (30/5/2021)   στις 16.00.
Με το καλό να συναντήσεις τα κορίτσια σου!

Καλό Παράδεισο κύριε Κώστα!


Με αγάπη

Ευγενία Κορτσάρη

1 σχόλιο: