Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Γιώτα Τσερτεκίδου®

Ωδή προς τον άριστο Ολύμπιο Θεό


Ω, καρπέ της στιγμής αιώνιε!
Στων ανθρώπων τους οφθαλμούς
στων μύθων τους αιώνες,
ουρανός το κεφάλι σου
και τα σύννεφα η κόμη.
Δυο βράχια για μπράτσα να σηκώνουν την γη.
Τα πόδια ρίζες έως τον πυρήνα.
Σταθερά των Ελλήνων κρατείς το έθνος σωτήριο
Πλάστη του κόσμου.                                                                                                                             Τιτάνα.
Ω, εσένα της πλάσης ωραιότερε όλων
το βουνό των Θεών μας
μιας χώρας μικρής
προσκυνά η οικουμένη
και μαθαίνει  Iστορία
των Ελλήνων την γη!


Γιώτα Τσερτεκίδου®

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 Η Τσερτεκίδου Παναγιώτα του Γεωργίου και της Αναστασίας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου και έζησε μέχρι τα δώδεκα της χρόνια, έπειτα εγκαταστάθηκε στην Κατερίνη όπου διαμένει μόνιμα έως σήμερα με την οικογένεια της. Είναι μητέρα ενός αγοριού που υπεραγαπάει.
Τελείωσε σχεδιάστρια έργων υποδομής. Παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας δύο τμημάτων, Καθώς και μαθήματα ζωγραφικής δύο χρόνια.
Τον Μάιο του 2013 συμμετείχε με το ‘’Απλανές βλέμμα’’ στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης Εφήβων-Ενηλίκων και πήρε τιμητική διάκριση από την Λογοτεχνική-Συγγραφική ομάδα «ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ» τις «ΠΝΟΕΣ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ», «iamvosart» και την εφημερίδα «ΠΝΟΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ». Το 2013 συμμετείχε στην ποιητική ανθολογία των εκδόσεων Πνοές Λόγου & Τέχνης. Το 2014 συμμετείχε στις Ερωτικές Γραφές, Ημερολόγιο 2014 των εκδόσεων Πνοές Λόγου & Τέχνης. Έχει συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με ποιητές της Πιερίας σε συνεργασία με το «Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας» και τους Artistas Balkan.
Έχει πάρει έπαινο για την συμμετοχή στον 1το Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. Το 2015 συμμετείχε στο ανθολόγιο ποίησης των εκδόσεων ΟΣΤΡΙΑ. Ποίηση της έχει δημοσιευθεί σε Λογοτεχνικά Περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα καθώς και Ιταλία στην Λογοτεχνική Παγκόσμια Εφημερίδα INTERNATIONAL POETRY NEWS του εκδότη Λογοτέχνη Giovanni Campisi με παράλληλες κριτικές για το ποιητικό της έργο.
Είναι μέλος και αναπληρωματική στο Δ.Σ. της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας. Επίσης είναι μέλος της Π.Ε.Λ. Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Η Γιώτα Τσερτεκίδου γράφει ποίηση από μικρή ηλικία, έχει στην συλλογή της παιδικά και εφηβικά ποιήματα. Το βιβλίο Ποίησης «Μια αιωνιότητα θα περιμένω την στιγμή σου» είναι το πρώτο της πνευματικό παιδί και εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2014 εκδόσεις ΌΣΤΡΙΑ.
Το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «Γυναίκα αέναη πηγή έμπνευσης / Ποίηση για τον ζωγράφο Γιώργο Τζιόκα» είναι σε ποίηση όλη η ζωή του μεγάλου ζωγράφου Γιώργου Τζιόκα με τις δυο μεγάλες συνεργασίες του με τον Μάνο Χατζιδάκι «Το χαμόγελο της Τζοκόντα» και τον Οδυσσέα Ελύτη «Άξιον Εστί», εκδόθηκε τον Μάιο του 2016 από τις εκδόσεις ΌΣΤΡΙΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου